Viltskav med messmör och kantareller
Serverar:
4 portioner
Tid:
30 minuter
Hur gott som helst!
Ingredienser
2 paket skav à 240 g av ren, vilt eller älg
Olja och smör till stekning
1 gul lök, skalad och finhackad
2 msk messmör
1 dl crème fraiche
2 dl vatten
1 tsk kinesisk soja
Salt
Svartpeppar
200 g gula kantareller, putsade
Hackad persilja
Instruktioner
Skär skaven i strimlor medan den fortfarande är fryst.
Bryn på medelhög värme i olja och smör. Lägg i löken och stek ytterligare någon minut.
Tillsätt messmör, crème fraiche och vatten och koka ihop några minuter. Smaka av med soja, salt och peppar.
Bryn kantarellerna i smör i het panna och häll svampen över skaven. Strö över persilja.
Servera med pressad potatis och rårörda lingon
Liknande recept
Kycklingbröst med stekta kantareller och parmesan
5
4
1
Fläskfilé med kantareller och lingonsås
4.6
30 min
4
45
Ugnspotatismos med viltskav
1 h
4-6
Maya´s Bacon & Kantarell Paj
3.4
50 min
5-6
16
Minipiroger med kantareller
4
16
2
Mayas ljuvliga kantarell mackor
25 min
4
Höstbiffar med kantareller och timjan
6
Tjädergryta med Champinjon och kantarell
4.7
1 h
6
6
Lefsor med messmör
45 min
8
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!