Viltskav med messmör och kantareller

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Hur gott som helst!

Ingredienser

  • 2 paket skav à 240 g av ren, vilt eller älg
  • Olja och smör till stekning
  • 1 gul lök, skalad och finhackad
  • 2 msk messmör
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk kinesisk soja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 200 g gula kantareller, putsade
  • Hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Skär skaven i strimlor medan den fortfarande är fryst.
    2. Bryn på medelhög värme i olja och smör. Lägg i löken och stek ytterligare någon minut.
    3. Tillsätt messmör, crème fraiche och vatten och koka ihop några minuter. Smaka av med soja, salt och peppar.
    4. Bryn kantarellerna i smör i het panna och häll svampen över skaven. Strö över persilja.
    5. Servera med pressad potatis och rårörda lingon

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben