Viltsoppa med svamp

Gott från skogen

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 3 morötter
  • 200 g kålrot
  • 1 pkt viltskav, 240 g
  • 1 msk smör
  • 8 dl vatten
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 8 stötta enbär
  • 2 msk vinbärsgele´
  • ½ msk äppelvinäger
  • 1 tsk timjan
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 strimlad röd paprika
  • ½ tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 200 g svamp
  • Instruktioner

    Skala lök, morötter och kålrot. Skär dem i småbitar. Bryn viltskavet i smör i en gryta. Tillsätt rotfrukterna, vatten och buljongtärningarna. Koka under lock i 10 minuter. Tillsätt enbär, gele, vinäger och timjan. Rör ut mjölet i mjölken och rör ner det och paprikan i soppan. Koka soppan under lock i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Garnera med lite färsk timjan och servera med smörstekt svamp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben