Viltterrin med svamp

Serverar: 8 portioner

En exklusiv terrin med den svenska skogens dofter och smaker. Servera den kall som terrin eller varm som lyxvariant av köttfärslimpa.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 600 g viltfärs
  • 2 ägg
  • 1 msk flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • 6 krossade enbär
  • Fyllning
  • 400 g champinjoner
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 msk smör
  • 1 äggula
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Garnering
  • 6 lagerblad
  • 2 tsk rosépeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Ställ en långpanna med höga kanter långt ner i ugnen. Fyll den till hälften med vatten. Skala och finhacka lök och vitlök. Smält smör i en stekpanna och fräs lökhacket cirka fem minuter utan att det får färg. Lätt viltfärsen i en bunke. Blanda med lökhack, ägg, flingsalt, svartpeppar och enbär.
    3. Gör fyllningen. Finhacka champinjonerna och vitlöken. Fräs i smör i en stekpanna cirka 20 minuter tills allt vattnet har avdunstat. Låt svalna något. Blanda i äggulan och salta och peppra.
    4. Smörj en brödform som rymmer 1½ liter. Fyll den till hälften med färs, lägg på ett lager champinjoner och därefter färs överst. Garnera med lagerblad och rosépeppar och täck med folie. Grädda i vattenbad i ugnen 60 minuter.
    5. Ta ut formen och stjälp upp terrinen på ett fat. Servera varm eller kall med rödlök, cornichoner och syltlök samt vinbärsgelé och cumerlandsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben