Viltwok med mango chutney

Serverar: 6 portioner

Norrland möter Indien i den här lättlagade woken med hetta. 452 kalorier per portion

Ingredienser

  • 250 g äggnudlar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g wokgrönsaker
  • 2 msk rapsolja
  • 2 paket viltskav, á 240 g
  • 1 tsk curry
  • ½ tsk garam masala
  • 1 tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • ½ dl mango chutney
  • ½ dl ostronsås eller ljus soja
  • ½ msk sambal oelek
  • Instruktioner

    1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, häll av och skölj dem i kallt vatten. Skala och hacka vitlöken, fräs eller woka lök och wokgrönsaker i 1 msk rapsolja på hög värme. Lägg åt sidan.
    2. Fräs eller woka skaven i 1 msk rapsolja på hög värme tills all vätska har kokat in. Tillsätt curry och garam masala, salt och peppar. Tillsätt nudlar och grönsaker. Låt allt bli varmt. Tillsätt mango chutney, ostronsås och sambal oelek efter önskad styrka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben