Viltwok med nudlar

Serverar: 4 portioner

Att woka är ett bekvämt sätt att laga mat. Dessutom behövs det nästan inget fett och råvarorna får behålla sin spänst.

Ingredienser

  • 250 g ren- eller viltskav
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • ½ kålrot
  • 1 - 2 kålrabbi
  • 1 purjolök
  • 1 + 2 msk olja
  • Sås
  • 1 dl öl
  • ½ dl soja
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk enbär
  • 1 - 2 vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    1. Tina köttet om det är fruset. Skala, skölj och strimla morötter, palsternacka, kålrot och kålrabbi. Skölj och skär purjolöken på snedden i 1 cm stora bitar.
    2. Hetta upp oljan på medelvärme i en wokpanna eller stor stekpanna med höga kanter. Oljan ska bli het men den får inte ryka.
    3. Fräs köttet hastigt i omgångar tills det har fått fin färg. Ta upp köttet ur woken och håll varmt. Fräs alla grönsakerna, börja med de grövsta och tillsätt övriga efterhand (purjolöken fräses sist).
    4. Häll på öl och soja och krydda med rosmarin och krossade enbär. Pressa över vitlöksklyftorna. Låt puttra några minuter. Lägg tillbaka köttet och låt allt bli genomvarmt. Servera genast tillsammans med nykokta nudlar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben