Viltwok med paprika och champinjoner

Serverar: 4 portioner

Fina strimlor av viltkött och saftiga champinjoner samlas i den här snabblagade wokrätten med mild salladslök och söt paprika.

Ingredienser

  • 4 salladslökar
  • 1 röd paprika
  • 100 g champinjoner
  • 450 g mört viltkött, t ex ryggbiff av hjort
  • 2 msk majsolja
  • 5 msk risvins- eller äppelcidervinäger
  • 5 msk mörk soja
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 tsk Fem kryddor, kinesiska
  • Instruktioner

    1. Skär salladslöken i skivor på diagonalen. Skölj och kärna ur paprikan, skär den i tunna strimlor. Skiva champinjonerna. Skär köttet i tunna strimlor. Lägg 2 tsk olja i en grund, ugnsfast form. Blanda ner risvinsvinäger, soja, vitlök och Fem kryddor. Lägg i köttet och vänd det i marinaden. Marinera i rumstemperatur 30 minuter.
    2. Hetta upp resten av oljan i en stor wok eller stekpanna. Lägg köttet i stekpannan och spara marinaden. Woka köttet på hög värme cirka 2 minuter tills det är brynt runtom. Lägg över köttet på ett fat och täck med aluminiumfolie.
    3. Lägg salladslök, paprika och champinjoner i woken och fräs 4 minuter. Tillsätt köttet tillsammans med den sparade marinaden och koka upp under omrörning. Rör om tills woken börjar puttra. Servera rätten varm.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben