Vinägrettsås

Serverar: 1 portioner

Även kallad fransk dressing. Proportionerna, del del vinäger och tre delar olja, är klassiska men därför inte orubbliga. För att minska fetthalten kan man tillsätta ½-3 msk vatten - bra även ur smaksynpunkt, eftersom en del vinäger är starkare, en del svagare. Använder man vinägrettsås ofta är det praktiskt att göra en stor sats åt gången.

Ingredienser

  • 1 msk vinäger
  • 1 krm salt
  • 1 krm vit- eller svartpeppar, nymald
  • 3 msk olja
  • Instruktioner

    1. Blanda vinäger och kryddor väl, helst genom att skaka ihop dem i en flaska som dressingen sedan kan serveras ur. Låt gärna blandningen stå några minuter, så att saltet hinner lösa sig. Tillsätt olja och skaka väl. Smaka av och mildra ev. smaken genom tillsats av lite vatten. Vinägern kan även bytas ut mot citronsaft.
    2. Variation: 1 sats vinägrettsås + 1-2 msk mosad ädelost + 2 droppar tabascosås = ostdressing.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Kronärtskockor
    Kronärtskockshjärtan finns att köpa på burk. Marinerade i en härlig bl...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben