Vinbärskaka

Serverar: 12-20 portioner

Mjuk sockerkaka med marängtäcke med lite syrliga röda vinbär. Marängen är frasig överst o söt o mjuk inuti. Gott mot det syrliga.

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 2½ dl socker
  • 65 g smält margarin
  • 1½ msk vaniljsocker
  • 5 dl mjöl
  • 2½ tsk bakpulver
  • 2½ msk kokande vatten
  • 1 3/4 dl mjölk
  • Marängen
  • 4 äggvitor
  • 3½ dl socker
  • 1½ msk vaniljsocker
  • 4 dl röda vinbär
  • Instruktioner

    Vispa ägg och socker. Rör ner övriga ingredienser och häll i en långpanna. Grädda längst ner i ugnen i 200 grader i ca 12-15 minuter. ta ut kakan. Höj värmen till 225 grader Vispa äggvitorna hårt, rör ner socker, vanilj och vinbären. Bred ut över kakan o grädda i 3-5 minuter eller tills kakan fått en gyllenbrun färg. Marängen blir inte hård. Den blir bara lite frasig överst. Skär kakan i bitar o servera

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    matPia 27 juni 2008

    Tack Amika, jag har letat efter det här reseptet i flera år.Nu väntar jag på att vinbären ska mogna. MatPia

    NilsAlva 14 september 2009

    Supergod kaka! Rekomenderas verkligen.

    0810 12 augusti 2010

    Kanon kaka.. Bakade denna till mannens jobb och den var högt uppskattad.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben