Serverar: 12-20 portioner
Mjuk sockerkaka med marängtäcke med lite syrliga röda vinbär. Marängen är frasig överst o söt o mjuk inuti. Gott mot det syrliga.
Vispa ägg och socker. Rör ner övriga ingredienser och häll i en långpanna. Grädda längst ner i ugnen i 200 grader i ca 12-15 minuter. ta ut kakan. Höj värmen till 225 grader Vispa äggvitorna hårt, rör ner socker, vanilj och vinbären. Bred ut över kakan o grädda i 3-5 minuter eller tills kakan fått en gyllenbrun färg. Marängen blir inte hård. Den blir bara lite frasig överst. Skär kakan i bitar o servera
Tack Amika, jag har letat efter det här reseptet i flera år.Nu väntar jag på att vinbären ska mogna. MatPia
Supergod kaka! Rekomenderas verkligen.
Kanon kaka.. Bakade denna till mannens jobb och den var högt uppskattad.