Vinbärskaka med maräng långpannekaka

Serverar: 35-70 portioner

För en normalstor långpanna. Har du en lite mindre långpanna tag bort 25 % av ingredienserna så blir det lagom.

Ingredienser

  • 75 g margarin
  • 3 dl socker
  • 5 äggulor
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1½ msk vaniljsocker
  • 2 ¼ dl kall mjölk
  • 3 msk kokande vatten
  • Vinbärsmassa
  • 5 äggvitor
  • 5 dl socker
  • 1½ msk vaniljsocker
  • 5 dl repade vinbär gärna blandat röda och svarta
  • Instruktioner

    1. Rör socker och margarin vitt och pösigt. Tillsätt äggulorna. Blanda de torra ingredienserna och rör i omväxlande med mjölk och vatten.Bred ut smeten i den smorda och bröade långpannan.
    2. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 200 grader i 15 min.
    3. Under tiden: Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör i sockret och vaniljsockret. Blanda slutligen i vinbären. Dessa kan mycket väl vara djupfrysta.
    4. Ta ut kakan ur ugnen. Höj temperaturen till 250 grader. Bred på vinbärsmassan. Grädda i ytterligare 5 min.
    5. Skär kakan i fyrkanter eller 3 kanter Dessa kan frysas. Skärs de i 3 kanter blir det supermånga och det ser lite mera avanserat ut.

    Liknande recept

    4.9
    1 h 10 min
    12
    29

    Kommentarer (4)

    Ekorrungen 7 september 2008

    Jag smakade dom här hemma hos mina föräldrar. Bara smälte i mun. Behöver jag säga mer. MUMSFILIBABBA!!!!

    holeva 5 augusti 2009

    Försvinnande goda. Smälter i munnen.

    tigerlilly27 23 juli 2011

    Har gjort denna kaka förut och ska göra den imorgon igen för det är flera som frågar efter den! Supergod är den :)

    smoothieking 9 oktober 2011

    Blir marängen seg eller frasig? :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben