Sätt ugnen på 175 grader.
Mal mandeln i mandelkvarn eller matberedare.
Rör socker och smör vitt och fluffigt.
Tillsätt äggulorna och mandel och sikta till sist
i mjölet.
Blanda.
Tryck ut degen på en smord plåt eller pajform eller
på bakplåtspapper.
Häll på vinbären i ett jämt lager.
Grädda i 10-20 minuter beroende på bottens tjocklik.
Låt svalna.
Sänk ugnen till 150 grader.
Vispa upp äggvitorna till marängtäcket riktigt hårt,
burken ska gå att vända upp och ner.
Tillsätt socker och vispa tills det blir glansigt och bildar
små toppar.
Bred ut smeten ovanpå vinbären.
Grädda kakan tills marängen blir ljusbrun.
Låt svalna och servera kakan lite ljummen.
Garnera gärna kakan med lite extra röda vinbär och
pudra på lite florsocker.