Vinbärskakor

Serverar: 12 portioner

Med svartavinbär i smeten blir kakorna vackert intensivt lila.

Ingredienser

  • 2½ dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 125 g kylskåpskallt smör
  • Fyllning
  • 2 dl svarta vinbär, 125 g
  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl och socker och tillsätt det kalla smöret. Nyp ihop med fingertopparna till en deg, eller blanda snabbt ihop i matberedare.
    2. Klä en ugnssäker form ca 21x21 cm med bakplåtspapper. Tryck ut degen i ett jämnt lager i bottnen av formen. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter tills degen börjar få lite färg.
    3. Mixa vinbären fint med mixerstav eller matberedare. Rör ihop ägg och socker. vispa ner mjöl, vaniljsocker och de mixade vinbären. Häll fyllningen i formen och grädda ytterligare ca 15 minuter tills kakan stannat.
    4. Låt svalna och lyft försikitgt upp kakan ur formen. skär i rutor och förvara svalt till servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben