Vinbärskakor med apelsin

Serverar: 12 portioner

Syrliga kakor, som inte blir en fluffig sockerkaka utan mer härligt sega i konsistensen.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 100 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 200 g mandelmassa
  • 250 g röda vinbär
  • 2 msk socker
  • 1 msk maizena
  • 50 g hackad sötmandel
  • Apelsinsirap
  • 1/4 rivet skal och saft från apelsin
  • 2 ½ msk socker
  • 2 msk vatten
  • ½ msk flytande honung
  • Tillbehör
  • Vispad grädde eller vaniljvisp
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form med bakplåtspapper, ca 25x30 cm.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och låt det svalna något och blanda ner i smeten, vänd i vetemjöl. Riv mandelmassan fint och vänd ner i smeten. Häll smeten i formen.
    3. Vänd bären i socker och maizena och fördela dem över smeten. Strö över mandel. Grädda kakan mitt i ugnen ca 35 minuter.
    4. Koka undertiden upp apelsinskal, apelsinsaft, socker, vatten och honung i en kastrull. Låt lagen koka 2-3 minuter tills den tjocknat något.
    5. Ta ut kakan och ringla över apelsinsirapen. Låt kakan kallna och skär den i bitar. Servera med vaniljvisp eller grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben