Vinbärslikör

Snabbtillverkad god likör.

Ingredienser

  • 1 kg, ca 2 liter svarta vinbär
  • 5-6 dl Dansukker Cane syrup/rörsockersirap
  • 70 cl rödvin
  • ½-1 dl vodka
  • Instruktioner

    1. Blanda bär och sirap i en skål. Häll på rödvinet.
    2. Låt stå i 4-5 dagar, rör ett par gånger dagligen. Sila bort bären, ta vara på bären och servera dem till glass eller koka sylt på dem.
    3. Blanda vinet med vodkan. Häll upp på flaskor.
    4. Likören kan även användas till välkomstdrink tillsammans med vitt vin, gärna mousserande eller med alkoholfri cider.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    GingerSpice 16 oktober 2009

    Låter gott! =) Ska det stå i rumstemperatur eller i kylen?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben