Vinbärslikör
Snabbtillverkad god likör.
Ingredienser
1 kg, ca 2 liter svarta vinbär
5-6 dl Dansukker Cane syrup/rörsockersirap
70 cl rödvin
½-1 dl vodka
Instruktioner
Blanda bär och sirap i en skål. Häll på rödvinet.
Låt stå i 4-5 dagar, rör ett par gånger dagligen. Sila bort bären, ta vara på bären och servera dem till glass eller koka sylt på dem.
Blanda vinet med vodkan. Häll upp på flaskor.
Likören kan även användas till välkomstdrink tillsammans med vitt vin, gärna mousserande eller med alkoholfri cider.
Liknande recept
Vinbärslikör, röd och frisk
3 mån 30 min
2
Glass med vinbärsrippel
5
6
Vinbärspäron med hallon
4
Ripbröst med svart vinbärssås
4
Pearfect Punch
1
Stjärnbakelser med björnbär
6
Frukt och bär i likörgelé
25 min
4
Tistronlikör
Crème de Cassis biskvier
Kommentarer (1)
GingerSpice
16 oktober 2009
Låter gott! =) Ska det stå i rumstemperatur eller i kylen?
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!
Låter gott! =) Ska det stå i rumstemperatur eller i kylen?