Vinbärspäron med hallon

Serverar: 4 portioner

Vinbär, hallon och päron är en härligt smakkombination.

Ingredienser

  • 2 dl svart vinbärssaft
  • 2 dl vatten
  • 200 g lättsockrade hallon
  • ½ dl socker
  • 1 bit kanel
  • 8 päron
  • Ev 2 msk vinbärslikör
  • Sås
  • 4 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk honung
  • Instruktioner

    1. Koka upp saft och vatten i en kastrull. Lägg i hallon, socker och kanel.
    2. Skala päronen men låt skaften sitta kvar. Dela dem ev i halvor och ta bort kärnhusen. Lägg päronen i vatten så att de inte mörknar. Koka hälften av päronen nätt och jämt mjuka i lagen och lägg dem i en skål. Koka resten av päronen. Smaksätt ev lagen med lite likör och häll den över päronen. Låt kallna.
    3. Blanda lätt crème fraiche och honung. Servera päronen med såsen till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben