Frukt och bär i likörgelé

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

En perfekt avslutning på en festmåltid är denna vackra och utsökt goda dessert. Den är dessutom kalorisnål, så njut av den med gott samvete!

Ingredienser

  • 12 apelsinklyftor, ca 1 1/2 apelsin
  • ca 100 g blå och gröna druvor
  • 1/2 liten galia- eller nätmelon, ca 200 g
  • 100 g hallon
  • 2 blad gelatin
  • 1/2 dl vatten
  • 2 msk socker
  • 1 dl vitt vin
  • 4 tsk svart vinbärslikör eller outspädd svart vinbärssaft
  • Garnering
  • 4 msk vispad grädde
  • citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Skala apelsinen noggrant och skär ut 12 skinnfria klyftor. Kärna ur druvorna. Gör små kulor av melonen med ett kuljärn eller skär melonköttet i bitar.
    2. Frosta kanten på 4 vinglas genom att doppa glasets kant i vatten och sedan snurra glaset i strösocker. Fördela frukt och bär i glasen.
    3. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Koka upp vatten och socker och låt det koka någon minut. Krama ur gelatinet och lägg det i sockerlagen så att det smälter. Blanda ned vin och likör och häll det över frukten i glasen. Låt det stelna i kylskåp ca 3 timmar.
    4. Garnera med en klick grädde och citronmelissblad och servera desserten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben