Vinbärsrutor med frasigt täcke.
Denna kaka har blivit ett måste hos mig varje år , då vinbären mognat.
Ingredienser
200 g smör
4 dl socker
4 ägg
5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 dl gräddmjölk
6 dl röda vinbär
1 msk potatismjöl
Strössel
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
125 g smör
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en långpanna ca 30-40 cm eller klä den med bakpapper.
- Rör matfett och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör smeten slät mellan varje ägg. Sikta ner vetemjölet och bakpulvret , tillsätt gräddmjölken. Rör smeten slät.
- Lägg vinbären i en plastpåse och tillsätt potatismjölet. Skaka om så att alla bären blir jämnt mjölade. Strö ut dem jämnt över kaksmeten.
- Hacka snabbt samman alla ingredienserna till strösseln och strö den smuliga massan över kakan. Smöret ska vara kallt. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. Skär upp kakan i rutor när den kallnat.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Jätte gott. Det enda problem är att degen på kanten kommer lite över det frasiga.