De röda vinbärens lätt syrliga smak passar utmärkt i bakverk, i synnerhet när de som här kombineras med ett sött kokosströssel.
Ingredienser
4½ dl vetemjöl
1½ dl strösocker
1 msk bakpulver
150 g smör
1 ägg
Fyllning
3 dl röda vinbär
Topping
1 dl kokos
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, socker och bakpulver.
- Finfördela matfettet i mjölblandningen. Tillsätt ägget. Arbeta snabbt ihop degen, för hand eller med maskin.
- Smöra lätt en form, ca 20x30 cm. Tryck ut degen i formen. Repa vinbären och fördela dem över degen.
- Gör toppingen. Blanda kokos, socker och vaniljsocker.
- Smält matfettet och häll det över kokosblandningen. Rör om väl. Fördela toppingen över bären.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen cirka 20 minuter. Låt kakan svalna i pannan innan den skärs i rutor.
Liknande recept
Kommentarer (0)