Vinbärsrutor med kokos

Serverar: 18 portioner

De röda vinbärens lätt syrliga smak passar utmärkt i bakverk, i synnerhet när de som här kombineras med ett sött kokosströssel.

Ingredienser

  • 4½ dl vetemjöl
  • 1½ dl strösocker
  • 1 msk bakpulver
  • 150 g smör
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 3 dl röda vinbär
  • Topping
  • 1 dl kokos
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, socker och bakpulver.
    2. Finfördela matfettet i mjölblandningen. Tillsätt ägget. Arbeta snabbt ihop degen, för hand eller med maskin.
    3. Smöra lätt en form, ca 20x30 cm. Tryck ut degen i formen. Repa vinbären och fördela dem över degen.
    4. Gör toppingen. Blanda kokos, socker och vaniljsocker.
    5. Smält matfettet och häll det över kokosblandningen. Rör om väl. Fördela toppingen över bären.
    6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen cirka 20 minuter. Låt kakan svalna i pannan innan den skärs i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben