Vinbärsstek på skinka

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 4 timmar

En härlig söndagsstek som smakar som när mormor gjorde den.

Ingredienser

  • 1 kg benfri färsk skinka
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk malen ingefära
  • Sås
  • 4 dl steksky (+ vatten)
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 dl grädde
  • 2 tsk sojasås
  • 3 msk svart vinbärssaft eller gelé
  • Instruktioner

    1. Gnid in skinkan med ingefära, salt och peppar. Stick en köttermometer i den köttigaste delen så att spetsen är mitt i köttet och att hela "röret" är inuti köttet. Lägg köttet i en ugnsform. Stek i 175 graders ugn tills termometern visar 80 grader = ca. 1,5 timme. Lägg köttet på skärbräda under folie.
    2. Gör såsen genom att mäta upp skyn i en kastrull, späd med vatten tills det blir 4 dl och tillsätt buljongtärningen. Blanda i mjöl och grädde och vispa samman.Smaksätt med soja och saft eller gelé. Låt såsen koka upp och puttra i 3-5 min. Skär köttet i tunna fina skivor och lägg upp på ett fat. häll såsen över.
    3. Servera med pressad potatis och kokta ärter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben