Vinkokt höstgryta

Serverar: 4 portioner

En mustig gryta som värmer gott en kulen höstkväll! Gör gärna extra mycket av den goda grytan och frys in i portionsförpackningar.

Ingredienser

  • 500 g mörade grytbitar
  • 2 tsk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • ½ l köttbuljong
  • 2½ dl torrt rödvin
  • 1 lagerblad
  • ½ tsk torkad salvia
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 stora morötter
  • 175 g champinjoner
  • 3/4 krm salt
  • 3/4 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Hetta upp margarinet på medelvärme i en stor gryta. Bryn köttet i grytan, ca 10 minuter. Pudra över mjölet och låt bryna med i 2 minuter.
    2. Tillsätt buljong, vin och lagerblad. Smula i salvia och timjan. Koka upp och sänk värmen. Sjud långsamt under lock, ca 1 timma eller tills köttet känns mört.
    3. Skala morötterna och skär dem i ca 5 cm långa bitar. Putsa och skiva champinjonerna. Lägg svamp och morötter i grytan och smaksätt med salt och peppar. Lägg på locket och sjud ytterligare ca 15 minuter men inte längre än att grönsakerna har kvar lite tuggmotstånd.
    4. Ta upp lagerbladet och servera grytan genast.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben