Vinnande äppelpaj

Serverar: 8 portioner

Tid: 50 minuter

himmelriket!!

Ingredienser

  • Pajskal
  • 100 gram smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 5 syrliga äpplen
  • 2 msk smör
  • 1½ msk socker
  • 1 tsk kardemumma
  • saft från en halv citron
  • citronskal från 1 citron
  • Toscasås
  • 150 g sötmandel
  • 150 gram smör
  • 1¾ dl socker
  • 3 msk vetemjöl
  • 1½ msk vispgrädde
  • Instruktioner

    Sätt på ugnen på 200 grader, mixa ihop mjöl och smör i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg tryck ut den en form och låt vila i 30 min i kylen. Skala och kärna ut och skär äpplena. Mjukstek 3-4 miuter i smör i en kastrull, tillsätt socker kardemumma och citron. Ställ åt sidan . Toscasås: Skålla, skala oh mixa mandeln, smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker och vetemjöl, därefter mald mandel och grädde. Ge blandningen ett rejält uppkok. Ställ åt sidan. Fördela äpplena i botten av pajformen. Täck äpplena med toscasmet och grädda pajen i nedre delen av ugnen 20-25 minuter. När den har svalnat river man choklad och lägger lite bär på, servera med vaniljsås, glass eller grädde

    Liknande recept

    45 min
    5
    1

    Kommentarer (2)

    mammasiv 5 september 2011

    Oh det var den godaste äppelpajen jag ätit min familj älskade den Tack för den en stark 5 + FÖR DEN PAJEN tack tack Hälningar Siv

    Lena Henriksson 19 augusti 2021

    En riktig höjdare. Gjorde lite små justeringar 100 g smör och 100 g mandel 1 1/2 dl socker 1 msk sirap 2 msk grädde och 3 msk vetemjöl . Jag tyckte den satsen tosca räckte gott och väl.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben