Vinterfruktsallad i vaniljlag

Serverar: 6 portioner

Serveras ljummen med en kula god glass. Härligt!

Ingredienser

  • 2 apelsiner
  • 6 clementiner
  • 20-25 vindruvor
  • 4 äpplen
  • 2 passionsfrukter
  • Lag
  • 4 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • ½ apelsin, saft av
  • 1 vaniljstång
  • Till servering
  • Glass
  • Instruktioner

    1. Koka vatten, socker, apelsinsaft och en urskrapad vaniljstång i några minuter.
    2. Skala och tärna apelsiner och clementiner. Dela druvorna. Kärna ur och tärna äpplena. Dela och gröp ur passionsfrukterna.
    3. Blanda frukterna och fördela dem i 6 portionsglas. Häll över den varma lagen. Låt svalna men inte kallna. Toppa fruktsalladen med en glasskula.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Disen 19 april 2009

    Provade denna till efterrätt idag och det var verkligen gott. Den ljumna lagen med vanilj och apelsin gjorde den extra god. Klart högsta betyg. Jag tog en bild, vill du så lägger jag in den. Tack för receptet. Kram Disen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben