Varma plommon och persikor spetsas med konjak.
202 kalorier per portion
Ingredienser
6 plommon
4 persikor
1 dl vatten
½ dl ljust muscovadosocker
½ dl socker
½ vaniljstång
2 msk konjak eller likör
Servering
Vaniljglass eller grädde
Instruktioner
Koka upp vatten i en kastrull. Tillsätt plommon och persikor och låt koka långsamt ca 1 minut.
Ta upp frukten och spola den i kallt vatten, skala och klyfta den.
Koka upp 1 dl vatten med sockret i en kastrull.
Snitta vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och tillsätt både frön och stång till sockerlagen. Låt lagen sjuda tills sockret löst sig.
Tillsätt frukterna i lagen, låt sjuda 3-4 minuter. Lyft ur vaniljstången och ställ lagen att svalna.
Tillsätt konjak eller likör till lagen och rör om försiktigt.