Färsk frukt i likör- och vaniljlag

Serverar: 4 portioner

Varma plommon och persikor spetsas med konjak. 202 kalorier per portion

Ingredienser

  • 6 plommon
  • 4 persikor
  • 1 dl vatten
  • ½ dl ljust muscovadosocker
  • ½ dl socker
  • ½ vaniljstång
  • 2 msk konjak eller likör
  • Servering
  • Vaniljglass eller grädde
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten i en kastrull. Tillsätt plommon och persikor och låt koka långsamt ca 1 minut. Ta upp frukten och spola den i kallt vatten, skala och klyfta den. Koka upp 1 dl vatten med sockret i en kastrull.
    2. Snitta vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och tillsätt både frön och stång till sockerlagen. Låt lagen sjuda tills sockret löst sig.
    3. Tillsätt frukterna i lagen, låt sjuda 3-4 minuter. Lyft ur vaniljstången och ställ lagen att svalna. Tillsätt konjak eller likör till lagen och rör om försiktigt.
    4. Servera frukten med vaniljglass eller grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben