Vintergryta med torsk, chorizo och svamp

Serverar: 4 portioner

Lättlagad matig gryta med mycket smak och en smart allt-i-ett-lösning. Korven och torsken är i fin samklang, och svampen och potatisen ger en härlig mustig och mättande känsla.

Ingredienser

  • 200 g svamp t ex ostronskivling eller champinjoner
  • Olivolja
  • 4 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 150 g chorizokorv
  • 2 tråg cocktailtomater, á 400g
  • 5 dl kyckling- eller grönsaksbuljong
  • 1½ dl torrt vitt vin
  • 600 g fast potatis
  • Salt
  • Nymalen svart- eller vitpeppar
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 400 g torsk (MSC- eller Krav-märkt)
  • Saften av ½ citron
  • Servering
  • Färsk rosmarin
  • Lantbröd
  • Instruktioner

    1. Skär eller bryt svampen i mindre bitar. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Skala och skiva potatisen. Skär chorizokorven i slantar.
    2. Hetta upp lite olja i en stor gryta. Fräs schalottenlök, vitlök, svamp och korv på medelvärme tills löken mjuknat. Tillsätt tomater, buljong och vin.
    3. Häll i potatisskivorna. Smaksätt med salt, peppar och rosmarin. Låt småkoka under lock tills potatisen mjuknat.
    4. Skär fisken i bitar och lägg i. Låt sjuda under lock i ca 5 minuter eller tills fisken vitnat. Smaka av med salt och peppar samt lite citronsaft.
    5. Dekorera med lite färsk rosmarin. Servera genast med en bit gott bröd att suga upp den goda såsen med.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben