Vit chokladcheesecake med rårörda blåbär

Serverar: 8 portioner

Jag gör oftast pajdeg och liknande i mixern, men det funkar likabra för hand.

Ingredienser

  • Pajbotten
  • 100 g digestivekex
  • 100 g pepparkakor
  • 50 g rumstempererat margarin eller smör
  • 3 msk brunt farinsocker
  • Fyllning
  • 300 g vit blockchoklad
  • 600 g philadelpiaost
  • 85 g strösocker
  • 4 ägg, vita och gula var för sig
  • 2 dl vispgrädde, lättvispad
  • Rårörda blåbär
  • 2 dl blåbär
  • 1 dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Kör allt till pajbottnen i mixer till en deg. Tryck ut degen i botten till en springform. Ställ sedan formen kallt en timme.
    2. Smält chokladen i vattenbad eller i mikro. Vispa ihop osten med äggulorna och sockret. Rör sedan ner den smälta chokladen och den lättvispade grädden. Vispa äggvitorna till skum som sedan vänds ner i smeten. Häll smeten jämnt över formen, ställ den kallt i 12 timmar.
    3. Lägg blåbären och sockret i en skål. Vänd bären försiktigt och låt dem vila i 4-6 timmar tills sockret har smält. Rör om försiktigt då och då.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben