Vit chokladglass med pistagenötter
Hemlagat är godast
Ingredienser
250 g vit choklad
4 st ägg
2 msk strösocker
1 dl vispgrädde
3 dl tjock grekisk yoghurt
1 dl skalade pistagenötter (osaltade och rostade i ugn)
1 l färska jordgubbar till servering
Instruktioner
Smält chokladen i vattenbad.
Separera äggulor från vitor (utan att det kommer någon äggula i vitorna).
Vispa äggulor och strösocker vitt och fluffigt.
Vispa grädden fluffig och vänd samman med yoghurten.
Vispa äggvitor till ett vitt skum i en torr och ren bunke.
Rör ihop äggulorna med den smälta chokladen, vänd ihop med gräddyoghurten och vänd sist i de uppvispade vitorna.
Fyll glasssmeten i en valfri skål eller form och frys i 3-4 timmar så att den är halvfryst.
Skopa upp med glasskopa i glas eller servera glassen direkt ur formen med skivade jordgubbar och hackade pistagenötter.
Liknande recept
Vit chokladtryffel med pistagenötter
5
40
1
Vit chokladglass med blåbär
8
Rabarber- och jordgubbssoppa med vit chokladglass
6
Vit chokladglass med hallon
5
6-8
Vit kladdchoklad tårta
4.7
16
4
Saftig sockerkaka med vit choklad
4.8
1 h
12
10
Vit kladdkaka med blåbär
4.6
10-15
3
Lutfisk med vit sås
5
4
2
Kycklinggryta med kalamataoliver och vitt vin
40 min
4
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!