Vit chokladglass med pistagenötter

Hemlagat är godast

Ingredienser

  • 250 g vit choklad
  • 4 st ägg
  • 2 msk strösocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 dl tjock grekisk yoghurt
  • 1 dl skalade pistagenötter (osaltade och rostade i ugn)
  • 1 l färska jordgubbar till servering
  • Instruktioner

    1. Smält chokladen i vattenbad.
    2. Separera äggulor från vitor (utan att det kommer någon äggula i vitorna).
    3. Vispa äggulor och strösocker vitt och fluffigt.
    4. Vispa grädden fluffig och vänd samman med yoghurten.
    5. Vispa äggvitor till ett vitt skum i en torr och ren bunke.
    6. Rör ihop äggulorna med den smälta chokladen, vänd ihop med gräddyoghurten och vänd sist i de uppvispade vitorna.
    7. Fyll glasssmeten i en valfri skål eller form och frys i 3-4 timmar så att den är halvfryst.
    8. Skopa upp med glasskopa i glas eller servera glassen direkt ur formen med skivade jordgubbar och hackade pistagenötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben