Serverar: 10-12 portioner
Tid: 40 minuter
Alla kladdkakor måste inte vara bruna. Här är ett recept på en vit kladdkaka med touch av citrus.
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda zest från 1 lime med 3 msk strösocker så att det fördelar sig jämnt. Smörj en springform eller pajform med 1 msk smör och "bröa" med limesockret. Överblivet limesocker kan du strö ovanpå kakan efter gräddning. Smält 150 g smör på svag värme i en kastrull. Dra av från värmen. Hacka chokladen, lägg ner den i smöret och rör tills den smält. Låt svalna något. Rör ihop ägg och 2 dl socker, du behöver inte vispa. Tillsätt smör/chokladblandningen och sikta över mjölet, rör ihop till en hyfsat jämn smet och häll över i den limesockrade formen. Grädda mitt i ugnen, 200 grader, i 20-25 min. Kakan ska vara kladdig i mitten men spänstigare runt kanten. Strö över eventuellt kvarblivet limesocker och låt kakan svalna, gärna i frysen i 2 timmar och sedan i kylskåp. Det går förstås bra att låta den svalna i rumstemperatur men den blir lite kladdigare. Det är gott att servera en fruktsallad till.