Vit chokladmousse med fruktsallad

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 20 minuter

Mycket god efterrätt. Enkel att göra. Passar både sommar som vinter.

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g vit blockchoklad
  • 2 dl kesella
  • 2 kiwi
  • 1 mango
  • 1 carambole (stjärnfrukt)
  • 6-8 physalis
  • Instruktioner

    1. Mousse: Vispa grädden styv. Smält chokladen i vattenbad. Blanda chokladen med kesella och vispgrädden. Fördela moussen i glas/skålar och ställ dem i kylen ca 3 timmar innan servering.
    2. Fruktsallad: Skala och skiva kiwi och mango. Skiva resten av frukterna och blanda i en skål. Fördela på moussen precis innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Klingan 5 juni 2008

    Nu på sommaren är det gott med jordgubbar till. Välj den frukt som du tycker är godast.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben