Vit cokladparfait med limemarinerad frukt och bär

Serverar: 10 portioner

Passar bra på en sommarbuffé, kanske till studenten eller midsommar?

Ingredienser

  • 4 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 2 vaniljstänger
  • 10 äggulor
  • 200 g vit choklad
  • 6 dl vispgrädde
  • 4 lime
  • 1 melon
  • 1 ananas
  • 4 nektariner
  • 500 g jordgubbar
  • 500 g hallon
  • 1 citron
  • Instruktioner

    1. Blanda socker och vatten i en kastrull. Snitta vaniljstängerna och skrapa ur den. Lägg vaniljkornen och stängerna i kastrullen. Koka lagen så att den tjocknar lite. Ta upp vaniljstängerna ur lagen.
    2. Lägg äggulorna i en rostfri bunke. Ställ bunken i en kastrull med sjudande vatten. Häll i sockerlagen under vispning och fortsätt att vispa tills äggblandningen tjocknar och får en temperatur på ca 85°C.
    3. Hacka chokladen och rör ner den i äggsmeten så att den smälter.
    4. Vispa grädden lätt. Vänd ner den i äggsmeten.
    5. Lägg plastfolie i en avlång form ca 11/2 l. Häll i smeten och täck formen med plastfolie och frys den ett dygn.
    6. Riv skalet från tre lime och pressa ur saften. Skala melon och ananas. Skölj och rensa frukt och bär. Skär allt i bitar. Blanda frukt och bär. Häll över limesaft och skal.
    7. Stjälp upp parfaiten och skär den i bitar. Lägg bitarna på ett uppläggningsfat. Lägg upp frukten runt om. Riv av skalet från lime och citron med ett cestjärn och strö det över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben