Vit pepparrotsås med bladspenat & kräftstjärtar

Tid: 15 minuter

En utsökt och lättlagad vit sås som passar till en läcker fiskrätt, som t.ex. pesto & purjolöksgratinerad stekt lax. Serveras med t.ex. ugnsgratinerade (olivolja och grovsalt, 225 gr.) potatisskivor med skal och kokt bulgur blandat med röda linser. Kokta grönsaker, t.ex. ärtor, sommarmix och harricot verte är ett gott och nyttigt komplement.

Ingredienser

  • Färskost med pepparrotsmak
  • Lättmjölk
  • Kokosmjölk light
  • Maizena
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Svartpeppar
  • Pressad citron
  • Fryst bladspenat
  • Kräftstjärtar
  • Instruktioner

    Blötlägg (skölj) den frysta bladspenaten i ljummet vatten så att den tinar. Gör en slät, lagom tjock vit sås genom att blanda ihop alla ingredienser utom bladspenaten och kräftstjärtarna. Krydda med omdöme och smaka av efter eget behov. Vispa såsen så att den inte bränner fast i botten. Vänd i bladspenaten och låt såsen sjuda på under omröring då och då. Precis innan servering vänds kräftstjärtarna ner i såsen och kokas upp. Servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben