Vit pizza med svamp och tomater

Serverar: 4 portioner

Hemgjord är inte dumt!

Ingredienser

  • ½ pkt jäst
  • 2 dl ljummet vatten
  • 1 msk matolja
  • 4½ dl vetemjöl
  • salt
  • 200 g ViktVäktarna fraiche naturell 2%
  • 100 g Arla gratella pizzaost
  • 1 smulad piripiri
  • salt
  • vitpeppar
  • 100 g strimlad rökt skinka 2 %
  • 230 g champinjoner i skivor
  • 400 g tomater i skivor
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 275 grader. Smula jästen i en bunke. Rör ner lite av vattnet. Tillsätt resten, olja, det mesta av mjölet och salt. Arbeta till en deg. Tillsätt ev. mer mjöl. Låt jäsa övertäckt 30 minuter. Kavla ut till en rektangulär kaka, som en långpanna. Blanda fraiche, ost, piripiri, salt och peppar i en skål. Bred på bottnen. Täck pizzan med skinka, champinjoner och tomater. Grädda i nedre delen av ugnen 10 minuter. Strö över oregano.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben