Vita tryfflar med rispuffar och torkade äppelbitar
Serverar: 6 portioner
Lyxiga och goda tryfflar som görs i hjärtform. Självklart går det bra att breda ut smeten på en större plåt, men att servera dem i hjärtform blir extra fint.
Ingredienser
200 g vit choklad
3/4 dl vispgrädde
1 tsk vaniljextrakt
1 tsk flytande honung
2 dl rispuffar
3 msk torkade äppelringar, finhackade
1/4 dl pinjenötter, hackade
Instruktioner
Klä varje liten form, t ex formar för vaniljhjärtan eller dyl, med plastfolie.
Dela chokladen i mindre bitar. Häll grädde, vaniljextrakt och honung i en kastrull och låt det koka upp. Dra kastrullen från plattan och rör ner chokladen. Rör ner rispuffar, äppelbitarna och pinjenötter.
Fördela smeten i formarna eller bred ut ett jämnt lager på en större plåt. Låt den stå i kylen i minst 3-5 timmar.
Lossa tryfflarna ur formarna och ta bort plastfolien. Förvara tryfflarna kallt fram till servering.