Vita tryfflar med rispuffar och torkade äppelbitar

Serverar: 6 portioner

Lyxiga och goda tryfflar som görs i hjärtform. Självklart går det bra att breda ut smeten på en större plåt, men att servera dem i hjärtform blir extra fint.

Ingredienser

  • 200 g vit choklad
  • 3/4 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 dl rispuffar
  • 3 msk torkade äppelringar, finhackade
  • 1/4 dl pinjenötter, hackade
  • Instruktioner

    1. Klä varje liten form, t ex formar för vaniljhjärtan eller dyl, med plastfolie.
    2. Dela chokladen i mindre bitar. Häll grädde, vaniljextrakt och honung i en kastrull och låt det koka upp. Dra kastrullen från plattan och rör ner chokladen. Rör ner rispuffar, äppelbitarna och pinjenötter.
    3. Fördela smeten i formarna eller bred ut ett jämnt lager på en större plåt. Låt den stå i kylen i minst 3-5 timmar.
    4. Lossa tryfflarna ur formarna och ta bort plastfolien. Förvara tryfflarna kallt fram till servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben