Enkel och god italiensk efterrätt!
Håller sig flera dagar i kylen.
Ingredienser
4 dl vispgrädde
1 vaniljstång
2 gelatinblad
100 g vitchoklad
ca.3 passionsfrukter
Instruktioner
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i ca 10 minuter. Häll grädden i en kastrull och lägg i en urskrapad vaniljstång. (vaniljstången kan bytas ut mot 1 tsk vaniljsocker). Låt koka upp, och ta sedan bort stången. Under tiden kan du smälta vitchokladen i vattenbad.
När grädden kokat,ta bort kastrullen från värmen och rör ner,gelatinbladen. Rör sedan ner den vita chokladen och förtsätt blanda tills du får en jämn smet. Häll upp i portionsglas och ställ i kylen i minst 3 timmar.
Glöm inte att täcka med plastfolie!
Precis före servering, gröp ur passionsfrukterna och lägg ovanpå pannacottan. Ca. en halv per form,(beroende på smak och tycke).
tips!: passionsfrukt kan bytas ut mot andra bär sorter, som blåbär eller jordgubbar.
Len och god, ej för söt pannacotta!