Vitkålsallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Vitkålsallad kanske många tycker är tråkigt men jag lovar att ni kommer på andra tankar av denna supergoda sallad.

Ingredienser

  • 500 gram vitlål
  • 1 halv rödlök
  • 20 stycken kalamataoliver
  • ½ burk fetaosttärningar i olja / kryddor
  • 1 liten knippa bladpersilja
  • 1 röd paprika
  • 20 stycken cocktailtomater
  • Flingsalt en nypa eller två
  • Grovmalen svartpeppar
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk kryddolja från ostburken
  • Instruktioner

    Grovhacka vitkålen och koka upp någon minut eller två. Kyl av vitkålen snabbt och låt rinna av. Häll över i en skål. Finstrimla paprikan, halvera tomaterna, skiva rödlöken och blanda ihop med vitkålen. Lägg i kalamataoliverna och osttärningarna, häll på vinägern, oljan, salta, peppra och blanda väl. Strö över bladpersiljan.

    Liknande recept

    4.3
    15 min
    4
    2
    4
    1 h 30 min
    40
    1

    Kommentarer (1)

    farmoringer 12 december 2011

    Tack för ett gott recept på vitkål. Jag hade inga oliver hemma och min fetaost låg inte i nån olja utan jag använde rapsolja istället. Hade ingen bladpersilja heller. Men annars helt enligt recept. Nä, förresten, jag slakade den aldrig heller. Den blir så mjuk ändå av oljan och allt det andra, tycker jag...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben