Pizzabullar

Serverar: 40 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Dessa pizzabullar är mycket populära som mellanmål, till barnkalaset eller som utflyktsbullar .

Ingredienser

  • Deg
  • 50 g margarin eller 1/2 dl olja
  • 5 dl lättmjölk
  • 50 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 1 ägg
  • ca 13 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 2 dl ketchup
  • 2 pkt bacon i bitar
  • ca 4 dl riven ost, max 17%
  • 2 msk pizzakrydda
  • Instruktioner

    1. Deg: Rör ut jästen i fingervarm mjölk. Tillsätt de andra ingredienserna. Låt jäsa övertäckt i 30 min. Dela sedan degen i 2 delar. Kavla ut varje del och fördela fyllningen på.
    2. Rulla ihop degen med fyllningen i som en rulltårta och skär i 40 bitar. Lägg varje bit på en smord form. Låt jäsa i 15-20 min. Pensla med 1 uppvispat ägg och strö över oregano. Grädda i 225° i 8-10 min. Dessa bullar kan serveras med en vitkålsallad.
    3. Tips! Bullarna går utmärkt att frysa och ta fram när det är dags för picknick. Prova också att variera fyllningen, byt t.ex. ut baconet mot rökt hackad skinka.

    Liknande recept

    2.5
    20 min
    4-6
    1

    Kommentarer (1)

    SofieMariaL 16 juni 2011

    Så goda! Och superbra att ha i frysen till skolutflykten, som mellanmål eller ta med till stranden. Tack.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben