Dessa pizzabullar är mycket populära som mellanmål, till barnkalaset eller som utflyktsbullar .
Ingredienser
Deg
50 g margarin eller 1/2 dl olja
5 dl lättmjölk
50 g jäst
1 tsk salt
1 msk socker
1 ägg
ca 13 dl vetemjöl
Fyllning
2 dl ketchup
2 pkt bacon i bitar
ca 4 dl riven ost, max 17%
2 msk pizzakrydda
Instruktioner
- Deg:
Rör ut jästen i fingervarm mjölk.
Tillsätt de andra ingredienserna.
Låt jäsa övertäckt i 30 min.
Dela sedan degen i 2 delar.
Kavla ut varje del och fördela fyllningen på.
- Rulla ihop degen med fyllningen i som en rulltårta och skär i 40 bitar.
Lägg varje bit på en smord form.
Låt jäsa i 15-20 min.
Pensla med 1 uppvispat ägg och strö över oregano.
Grädda i 225° i 8-10 min.
Dessa bullar kan serveras med en vitkålsallad.
- Tips! Bullarna går utmärkt att frysa och ta fram när det är dags för picknick. Prova också att variera fyllningen, byt t.ex. ut baconet mot rökt hackad skinka.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Så goda! Och superbra att ha i frysen till skolutflykten, som mellanmål eller ta med till stranden. Tack.