Pizzabullar

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Tycker att det är bra och fixa pizzabullarna snabbt om man blir sugen på något eller får besök. Alla tycker om dem och så blir man mätt också.

Ingredienser

  • Pizzadeg
  • 40 g jäst
  • 3½ dl ljummet vatten
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl dinkelmjöl siktat, går att byta bort med vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 3 dl olja
  • Tomatsås
  • 500 g krossade tomater
  • 1 dl hackad basilika
  • 1 hackad vitlök
  • Salt
  • Peppar
  • Fyllning
  • ½ dl strimlade soltorkade tomater
  • 100 g babyspenat
  • 7 skivor parmaskinka eller kalkonskivor med paprika
  • 100 g riven parmesan
  • 1 vispat ägg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut med vatten.Tillsätt mjöl, salt och olja. Jäs degen övertäckt i 30 minuter.
    3. Kavla ut degen till en rundel. Mixa ingridienserna till tomatsåsen med en mix stav. Bred ut tomasåsen på degrundeln. Fördela ut tomaterna, spenat, skinka och två tredjedelar av parmesanen.
    4. Rulla ihop till en lång rulle. Skär rullen i 3-4 cm tjocka skivor .Lägg bullarna på plåt med bakplåtpapper .
    5. Pensla bullarna med ägg och strö över resten av parmesanen. Grädda i ugnen 10-15 minuter.
    6. Det går bra och grädda bullarna dagen innan. Servera varma eller kalla.

    Liknande recept

    2.5
    20 min
    4-6
    1

    Kommentarer (2)

    Hutchimamma 17 februari 2012

    En fråga är det verkligen rätt med 3dl olja i degen????

    mariek68 25 februari 2015

    frågar samma hävde 3 dl utan att tänka mig för o de blev lite lös om man säger så :(

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben