Pizzabullar med lök

Tid: 2 timmar

Enkelt att ta med på föreläsningar, efter träning, mellan barns aktiviteter. En rolig variation av bullar. Barnen kan vara med och göra bullarna. Dock blir det lite kladdigt men det gör ju inget - man diskar ju efteråt!

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 1 ägg
  • 13½ dl vetemjöl (eller 4 dl grahamsmjöl och 8½ dl vetemjöl)
  • 2 dl riven ost
  • 1 dl skinka
  • 1 lök
  • 300 g passerade tomater
  • 3 msk oregano
  • Instruktioner

    1. Smula jästen och tillsätt lite av mjölken - rör tills jästen löst upp sig, tillsätt sedan resten av mjölken. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och låt degen jästa i 50 minuter.
    2. Under tiden hacka löken smått och hacka skinkan.
    3. När degen jäst klart, dela den i två halvor. Kavla ut degen till 1 cm bred lägg sedan på de passerade tomaterna och lägg på lök, skinka och osten. Rulla ihop degen så du får en avlång rulle (som en rulltårta). Skär rullen i delar, tänk på att bullarna blir större i ugnen så skär bitarna lite mindre än första tanken.
    4. Lägg bitarna i muffinsformar/kanelbulleformar. Gör likadant med den andra delen av degen.
    5. Grädda i 12-15 minuter med ugnen på 225 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben