Pizzabullar

Tonåringarna har länge velat att jag skulle göra dessa bullar och nu tog jag mig i kragen. Riktigt goda blev dom. Blir definitivt att baka fler gånger

Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 3 msk olivolja (jag hade majsolja)
  • 1 tsk salt
  • 1 msk råsocker
  • 1 ägg
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 8 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 2-4 pkt bacon
  • Skinka
  • 2 dl krossade tomater
  • Gul lök
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    Smula ned jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och slå över jästen och vispa så att den löser sig. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa i 30 min. Dela degen i 2 och kavla ut den ena. Lägg på fyllningen. Rulla ihop och skär i ca i cm tjocka skivor (jag skar rullen snett över). Lägg på plåten och jäs igen i ca 10 minuter. Grädda i ugnen i ca 10 min i 225 grader.

    Liknande recept

    2.5
    20 min
    4-6
    1

    Kommentarer (9)

    doris90 16 april 2009

    Jätte goda, blev en favorit hos barnen. Tack för ett jätte bra recept, kommer att göra de fler gånger.

    rambor 26 juni 2009

    Dom fick beröm, jättegoda, lade i pizzakrydda. En klar femma. Tack! Rambor

    Lennart_58 5 augusti 2009

    Ja du theerk, jag är ingen tonåring men de här babypizzorna passade mig perfekt, 5p naturligtvis. Lennart.

    lena4 14 september 2009

    Har bakat dessa på morronen, syrran kom och vi käka dem till lunch. Det slank ner några stycken. Supergoda. Får se om skolbarna gillar dem till mellis nu på em. när de kommer från skolan. Betyg 5 från oss, kommer garanterat att baka dom igen. Lena

    saragu 3 december 2009

    Jättelätt recept, absolut favoriter bland alla som smakat :)

    dreamtessan 9 mars 2010

    verkligen en storträff !! jätte goda , även min 3,5 åriga dotter älskade de ;P

    _yggdrasil_ 1 september 2010

    Helt underbara! De tog slut i ett nafs! 3 åriga dottern älskade dom!

    Medaso 20 oktober 2011

    Sååå goda! Hade slut på olja så jag tog smör istället. Femma från hela familjen

    svengelsk 5 januari 2014

    Jättegoda. Passar bra till soppa. Går bra att frysa.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben