Pizzabullar

Serverar: 25 portioner

Pizzabullar är gott & bra att ha hemma i frysen! Perfekt till en enkel lättlunch eller ett stadigare mellanmål! Här har jag gjort degen av vetemjöl special med fullkorn, lite nyttigare! Fyllningen kan varieras precis såsom på vanliga pizzor! Skinka, ost, tomat, basilika, tonfisk, räkor, kebabkött, köttfärs, helt vegetarisk eller bara med lite smulad mozarella, tomat & basilika!

Ingredienser

  • ½ pkt jäst
  • 50 gram smör
  • 5 dl mjölk
  • ca 10 dl vetemjöl special med fullkorn
  • Instruktioner

    Smält smöret & häll på mjölken, ljumma till 37 grader. Blanda med jästen i en bunke & tillsätt nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg & låt jäsa ca 30 min. Ta upp på mjölat bakbord. Kavla ut längder ca 15 cm breda & 40 cm långa. Bred ut fyllning & rulla ihop precis som kanelsnurror! Skär däremot bitar lite bredare & ställ dem upp i muffinsformar, eller skär tunnare ca 1½ cm & lägg direkt på bakplåtspappersklädd plåt! Ev. riven ost över. Grädda ca 10-15 min 225 grader! Servera med en god vitkålsallad & färska tomater!

    Liknande recept

    2.5
    20 min
    4-6
    1

    Kommentarer (1)

    Matmela 11 februari 2010

    Detta är helt klart en vinnare på alla utflykter, både till barn och vuxna!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben