Vegetarisk lasagne med kesella

Serverar: 4 portioner

En riktigt smal men mycket god vegetarisk lasagne för alla som vill äta lite lättare.

Ingredienser

  • 12 lasagneplattor, 200 g
  • Fyllning 1
  • 250 g hel fryst spenat
  • 2½ dl kesella
  • 1 tsk spiskummin
  • Fyllning 2
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 stor gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk oregano
  • Béchamelsås
  • 8 dl lättmjölk
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm malen muskot
  • 2 dl mager gratängost, 10%
  • Instruktioner

    1. Fyllning 1: Värm ugnen till 200°. Tina spenaten och hacka den grovt. Blanda med kesella och spiskummin. Lägg ett lager lasagneplattor i bottnen på en ugnssäker form. Bred ut spenatkesellan ovanpå.
    2. Fyllning 2: Hacka löken. Blanda med tomatkross, pressad vitlök, salt, svartpeppar och oregano i en kastrull. Låt koka upp. Lägg ett lager plattor ovanpå spenatkesellan och häll på tomatsåsen.
    3. Vispa ut vetemjölet i en liten del av mjölken till en slät smet. Vispa i resten av mjölken. Koka upp och låt koka någon minut.
    4. Dra från plattan och rör i ägget, salt och malen muskot. Lägg ett lager lasagneplattor ovanpå tomatsåsen.
    5. Häll över bèchamelsåsen och strö över osten.
    6. Grädda i nedre delen av ugnen i 40-45 minuter.
    7. Servera med en fräsch vitkålsallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben