Smula jästen i en bunke, häll det fingervarma vattnen över. Rör i oljan, honungen, saltet, basilikan och vitlöken. Häll på mjöl. Jag vet inte exakt hur mycket det ska vara, jag häller på lite och rör om, och fortsätter så. Kanske 1-2 liter?
Arbeta ihop till en slät deg och låt jäsa i 45-60 min under bakduk.
Ta upp degen och knåda lite. Dela i 4 bitar och forma varje bit till en baguette. Låt jäsa i 20 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bröden med ägg och strö på sesamfrön. Ev. skåra lite snyggt.
Sätt in i ugnen, ca 15 - 20 min.
Låter jätte gott, stort TACK på förhand fyller nämligen 40 snart verkar passa bra till min Buffe. Kram Pling
Obs! Du får redan nu höga betyg av mig(känner smaken i muunen) ha ha
_chokladbiten_8 augusti 2010
Hej! Det låter jättegott. Undrar bara om du hackar eller pressar vitlöken. :)
Okänd8 augusti 2010
jag pressar vitlöken, om man hackar är det lätt att det blir för stora vitlöksbitar...
mereneito29 augusti 2014
Hur mycket jäst använder du när du skriver ett paket till 1-2 liter mjöl?
Låter jätte gott, stort TACK på förhand fyller nämligen 40 snart verkar passa bra till min Buffe. Kram Pling Obs! Du får redan nu höga betyg av mig(känner smaken i muunen) ha ha
Hej! Det låter jättegott. Undrar bara om du hackar eller pressar vitlöken. :)
jag pressar vitlöken, om man hackar är det lätt att det blir för stora vitlöksbitar...
Hur mycket jäst använder du när du skriver ett paket till 1-2 liter mjöl?