Kyckling är gott om man gör det på rätt sätt.
Ingredienser
1,2 kg bröstfiléer av majskyckling
3 msk grillkrydda
5 st vitlöksklyfta(or)
1 st röd chilifrukt
3 msk olivolja
2,5 st lime, saften av (ca 1 dl)
1 dl vatten
1 kruka(or) koriander
Instruktioner
- 1. Sätt ugnen på 175 grader. Skär filéerna i 3 delar på längden. Krydda med grillkrydda runt om.
- 2. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilifrukten. Fräs vitlök och chilifrukt i oljan i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen, tillsätt lime och vatten.
- 3. Stek kycklingen, eller grilla i grillpanna, så att den får stekyta. Lägg över den i en ugnssäker form och häll över vitlöks- och chilioljan.
- 4. Tillaga kycklingen i ugnen tills den är genomstekt, 8-12 minuter beroende på storlek. Strö över koriander precis före servering.
Liknande recept
Kommentarer (3)
Relaterade Artiklar
Kokosmjölk
Kokosmjölk är en basingrediens i det asiatiska köket, att vara utan...
Mat på SJ
Att färdas genom Sverigeland med X2000 är bekvämt och smidigt. Man får...
Gewürztraminer
Gewürztraminer är en av de fyra ädla druvorna i Alsace och en av de lä...
Grymt god kyckling! Jag hade ingen chili, tog sambal oelek istället och det blev bra. God rostad smak av vitlöken.
Jätte saftig och god ! Vi hade jasminris till, trodde det skulle bli torrt, men det blev jättegott och det var mycket smak på maten:-)
Har lite svårt för grillkrydda så jag använde Santa Marias Coriander & Chili i stället. Passade perfekt med de andra smakerna. Rörde ihop en kall limesås till (2 dl matlagningsyoghurt, rivet skal av en lime + saft av en halv lime, salt, peppar, 2-3 tsk honung). Blev väldigt gott och gästerna var mycket nöjda :-)