Asiatisk kyckling

Serverar: 10 portioner

Tid: 30 minuter

Kyckling är gott om man gör det på rätt sätt.

Ingredienser

  • 1,2 kg bröstfiléer av majskyckling
  • 3 msk grillkrydda
  • 5 st vitlöksklyfta(or)
  • 1 st röd chilifrukt
  • 3 msk olivolja
  • 2,5 st lime, saften av (ca 1 dl)
  • 1 dl vatten
  • 1 kruka(or) koriander
  • Instruktioner

    1. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Skär filéerna i 3 delar på längden. Krydda med grillkrydda runt om.
    2. 2. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilifrukten. Fräs vitlök och chilifrukt i oljan i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen, tillsätt lime och vatten.
    3. 3. Stek kycklingen, eller grilla i grillpanna, så att den får stekyta. Lägg över den i en ugnssäker form och häll över vitlöks- och chilioljan.
    4. 4. Tillaga kycklingen i ugnen tills den är genomstekt, 8-12 minuter beroende på storlek. Strö över koriander precis före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    jaderqvist 4 april 2008

    Grymt god kyckling! Jag hade ingen chili, tog sambal oelek istället och det blev bra. God rostad smak av vitlöken.

    Heisjo 13 september 2009

    Jätte saftig och god ! Vi hade jasminris till, trodde det skulle bli torrt, men det blev jättegott och det var mycket smak på maten:-)

    Norton5 29 oktober 2014

    Har lite svårt för grillkrydda så jag använde Santa Marias Coriander & Chili i stället. Passade perfekt med de andra smakerna. Rörde ihop en kall limesås till (2 dl matlagningsyoghurt, rivet skal av en lime + saft av en halv lime, salt, peppar, 2-3 tsk honung). Blev väldigt gott och gästerna var mycket nöjda :-)

    Relaterade Artiklar

    Kokosmjölk
    Kokosmjölk är en basingrediens i det asiatiska köket, att vara utan...

    Mat på SJ
    Att färdas genom Sverigeland med X2000 är bekvämt och smidigt. Man får...

    Gewürztraminer
    Gewürztraminer är en av de fyra ädla druvorna i Alsace och en av de lä...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben