Vitlöksbröd

Serverar: 6-8 portioner

Som variation kan man strö på lite ost och persilja över brödhalvorna innan de gratineras.

Ingredienser

  • 1 vitt bröd, gärna med vallmofrön
  • 100-150 g smör
  • 2-4 vitlöksklyftor (efter eget tycke och smak)
  • ev. riven ost
  • persilja
  • Instruktioner

    Skär först brödet mitt itu på längden och sedan varje halva, med snittytorna uppåt,i 6-8 sneda bitar som hänger ihop nedtill. Rör smöret smidigt tillsammans med vitlöken och bred ett tjockt lager på brödhalvorna. Lägg dem på en plåt. Grädda i 250° cirka 12-15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
    Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben