Vitlöksbröd

Serverar: 2 portioner

Suveränt till grillat

Ingredienser

  • Grunddeg
  • 50 g jäst för söta degar
  • 5 dl mjölk
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk vit sirap
  • 2-3 tsk havssalt
  • 2-3 vitlökssklyftor, pressade
  • 6 dl matbrödsmjöl av vete eller lantvetemjöl
  • 8-9 dl vetemjöl special
  • Ägg att pensla med
  • Instruktioner

    1. Ugnsvärme: 225 grader.
    2. Smula ner jästen i en stor degbunke. Värm mjölk, olja och sirap till 37 grader och rör ut med jästen. Tillsätt salt, pressad vitlök och matbrödsmjöl.
    3. Arbeta degen slät och tillsätt vetemjöl i omgångar tills degen släpper bunkens kant. Låt jäsa 30-35 min.
    4. Ta upp och arbeta degen på bordet med lite mer mjöl. Knåda den och vik hela tiden in emot mitten.
    5. Dela degen i två bitar och forma 2 helt runda, släta bröd. Lägg över på plåt med bakpapper och nagga dem mitt på med en gaffel.
    6. Låt jäsa ca 30 minuter. Pensla med ägg och grädda på nedersta falsen i 225 grader ca 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    fridolino 11 januari 2009

    Gjorde två st baguetter av detta receptet precis och brödet blev riktigt fluffigt och saftigt. Jag blandade även i lite persilja som fick brödet att både se och smaka gott!

    Relaterade Artiklar

    Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
    Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben