Vitlöksbröd

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Snabbt och enkelt vitlöksbröd. Riktigt gott. Kan göras på gammalt bröd.

Ingredienser

  • 1 bröd (Ex stenugnsbakat, eller vad man själv gillar)
  • 2-3 msk fryst persilja, alt färsk
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • Instruktioner

    1. Börja med att hacka persiljan och pressa vitlöken. Blanda sedan persiljan och vitlöken med 3 msk av olivoljan samt saltet.
    2. Sätt nu ugnen på 175-200 grader.
    3. Snitta brödet på längden samt som skivor ca 2 cm från botten så att brödet fortfarande "sitter ihop".
    4. Sära på brödet och ringla över resten av oljan så att den kommer ner i skårorna. Gnid nu brödet med persiljeblandningen och tryck ner det i skårorna. Blöt ett ark bakplåtspapper och vrid ur. Linda in brödet i detta.
    5. Gräddas i ugn ca 10-15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
    Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben