Snabbt och enkelt vitlöksbröd. Riktigt gott. Kan göras på gammalt bröd.
Ingredienser
1 bröd (Ex stenugnsbakat, eller vad man själv gillar)
2-3 msk fryst persilja, alt färsk
2-3 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
1 msk flingsalt
Instruktioner
- Börja med att hacka persiljan och pressa vitlöken. Blanda sedan persiljan och vitlöken med 3 msk av olivoljan samt saltet.
- Sätt nu ugnen på 175-200 grader.
- Snitta brödet på längden samt som skivor ca 2 cm från botten så att brödet fortfarande "sitter ihop".
- Sära på brödet och ringla över resten av oljan så att den kommer ner i skårorna. Gnid nu brödet med persiljeblandningen och tryck ner det i skårorna. Blöt ett ark bakplåtspapper och vrid ur. Linda in brödet i detta.
- Gräddas i ugn ca 10-15 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...