Vitlöksbröd i portionsform med en överraskning i mitten.
Ingredienser
25 g jäst
2 ½ dl vatten
¼ dl olivolja
1 tsk salt
1 msk honung
6 dl vetemjöl special
Fyllning
50 g rumsvarmt smör
1 pressad vitlöksklyfta
150 g brieost
Instruktioner
Smörj formarna i en muffinsform.
Lös jästen i vattnet. Tillsätt olja, salt, honung och det mesta av mjölet. Arbeta degen i minst 15 minuter.
Låt jäsa under bakduk 1-2 timmar.
Blanda ihop smör, pressad vitlök. Skär brieosten i 1 ½ cm tjocka skivor.
Sätt ugnen på 225 grader.
Rulla ihop degen från långsidan till en tjock rulle och skär den i 12 bitar.
Platta försiktigt ut varje degbit till en platta, lägg en klick smör på varje och nyp ihop dem till bullar.
Lägg dem med skarven neråt i muffinsformen. Tryck ner en bit brieost i varje bulle. Låt jäsa i 30 minuter.
Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.