Vitlöksbröd med brie

Serverar: 12 portioner

Vitlöksbröd i portionsform med en överraskning i mitten.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 ½ dl vatten
  • ¼ dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 6 dl vetemjöl special
  • Fyllning
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 150 g brieost
  • Instruktioner

    1. Smörj formarna i en muffinsform. Lös jästen i vattnet. Tillsätt olja, salt, honung och det mesta av mjölet. Arbeta degen i minst 15 minuter. Låt jäsa under bakduk 1-2 timmar.
    2. Blanda ihop smör, pressad vitlök. Skär brieosten i 1 ½ cm tjocka skivor. Sätt ugnen på 225 grader.
    3. Rulla ihop degen från långsidan till en tjock rulle och skär den i 12 bitar. Platta försiktigt ut varje degbit till en platta, lägg en klick smör på varje och nyp ihop dem till bullar.
    4. Lägg dem med skarven neråt i muffinsformen. Tryck ner en bit brieost i varje bulle. Låt jäsa i 30 minuter. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben