Vitlöksdoftande pasta med svamp och skinka

Serverar: 4 portioner

Den här pastan smakar bäst med blandade svampsorter. Med färdigkokt pasta blir rätten extra snabblagad.

Ingredienser

  • 4 portioner kokt pasta (ca 300 g torkad pasta)
  • 1 l blandsvamp, t ex skogschampinjoner, ostronskivling och shiitake
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4-5 skivor lufttorkad skinka
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk oreganoblad eller 1 tsk torkad oregano
  • Tillbehör
  • 4 msk färskriven parmesanost
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Ansa och skölj svampen om det behövs. Skär champinjonerna i bitar, strimla ostronskivlingen och dela shiitaken. Skala och skiva vitlöken och dela skinkan i bitar.
    2. Fräs svamp, vitlök och skinka i oljan 5-10 minuter. Blanda i oregano och pasta och låt allt bli genomvarmt.
    3. Servera med parmesanost och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    anjosdav 22 oktober 2009

    Ahhh, mums vad gott det blev. Jag glömde oreganon, men det var så himla gott ändå.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben