Lättlagat i lergryta. Gott med vilket tillbehör som helst. Gärna bulgur och en tomatsallad. Eller kanske pressad potatis och råkost.
Ingredienser
1 kg fläskfilé
1 dl hackade örter (basilika, persilja, timjan - jag använder mest timjan)
1 hel vitlök
2 purjolökar
500 g djupfryst broccoli
Salt
Grovmalen svartpeppar
3 dl grädde, kan uteslutas
2½ dl vatten
2 msk koncentrerad kalvfond
2 msk vitt vin, kan uteslutas
Hej "hittade" min gamla lergryta igen för ett tag sedan och använde ditt recept som inspiiration - använde benfri hel fläsk-kotlett, men det funkade toppen Tack för detta recept
Mmmm låter smarrigt.... ska nog ta o testa detta ikväll. MEN jag har ingen lergryta längre, den har jag nog slängt för nåt år sen. Synd, Hoppas det går bra ändå :)
Så himla besviken... Broccolin och purjon blev fult mörkgröna, fileerna blev inte genomstekta trots att jag redan från början lagt på 30 min på koktiden, vitlöken smakade stickigt trots den långa koktiden. Usch nej, denna skall raferas från min favvolists illa kvickt.