Vitlöksrostad potatis

Serverar: 4 portioner

Det här är gott till allt stekt och grillat kött, kyckling, korv.

Ingredienser

  • 1½ kg bakpotatis, skalad och tärnad i ca 3x3 cm
  • 1 dl olivolja
  • 4 vitlöksklyftor, hackade
  • 1½ tsk oregano, torkad
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • 3 msk kycklingfond
  • 1½ dl vatten
  • 0,75 dl citronsaft
  • 3 msk oregano, färsk
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°C.
    2. Blanda potatistärningar, olja, vitlök, oregano, krydda med salt och peppar direkt på en plåt.
    3. Sätt in i ugn och baka i ca 15 minuter, tillsätt fond och vänd runt.
    4. Baka ytterligare i 10 minuter och tillsätt citronsaft och vänd runt.
    5. Baka ytterligare 10–15 minuter eller tills potatisen blivit färdig och fått fin färg.
    6. Lägg upp på tallrik och strö över färsk oregano.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Roskerstin 24 juli 2010

    När tillsätter du vattnet? Och det låter mycket med 1 1/2 dl.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben