Vitlöksstekt kotlettrad med sötsyrlig tomatsky och råmarinerad broccoli

Serverar: 4 portioner

Benfri kotlettrad är ett magert kött. I hel bit passar den att ugnssteka på låg temperatur, då behåller köttet sin saftighet.

Ingredienser

  • 600 g benfri kotlett i bit
  • 2 hela vitlökar, gärna färska
  • 900 g delikatesspotatis
  • ½ dl hackad persilja
  • 2 tomater
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk honung
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Råmarinerad broccoli
  • 500 g färsk broccoli
  • Rivet skal av 1 citron
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 125 grader.
    2. Gnid in köttet med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Skär varje hel vitlök i 4 klyftor, behåll skalet på. Bryn kött och vitlök runtom i en stekpanna med 1 msk olivolja, tillsätt 2 msk smör under stekningen.
    3. Lägg över kött och vitlök i en ugnssäker form och ställ stekpannan åt sidan. Stick in en kötttermometer i den tjockaste delen av köttet. Tillaga i ugnen tills innertemperaturen är 67 grader (temperaturen stiger ytterligare 3 grader när man tagit ut det ur ugnen)
    4. Gör under tiden broccolin. Skär broccolin i mindre bitar, spara stammen. Skala stammen och skär den i tunna skivor, gärna i mandolin. Blanda broccoli med rivet citronskal, olivolja och salt. Gnid in dressingen i broccolin med händerna. Låt stå och dra ca 30 minuter.
    5. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, häll av och låt ånga av. Blanda potatisen med 2 msk olivolja, ½ tsk salt, 1 krm peppar och persilja.
    6. Ta ut köttet och linda in i smörpapper. Låt köttet vila 10-15 minuter innan det skärs upp.
    7. Skät tomaterna i tärningar. Lägg dem i stekpannan tillsammans med balsamvinäger och honung. Låt småkoka ca 5 minuter.
    8. Skär köttet i skivor och servera med tomatskyn, potatisen och den råmarinerade broccolin.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben