Vodka- och rödgravad lax

Serverar: 6-10 portioner

Laxen får vacker färg i kanten av rårivna rödbetor och även lite smak tillsammans med vodka.

Ingredienser

  • 1 kg laxfilé med skinn (som varit fryst i 3 dygn)
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl finmalt havssalt
  • 2 rårivna rödbetor
  • 3 msk vodka
  • Instruktioner

    1. Dra bort eventuella ben ur laxsidan. Lägg den med skinnsidan ner på ett fat eller i en plastpåse.
    2. Gnid in köttsidan på laxen med socker och salt. Skala och riv rödbetorna. Fördela det rivna ovanpå laxen och stänk över vodka.
    3. Förslut påsen om laxen ligger i påse och vänd den med skinnsidan upp. Ligger laxen på fat, vänd den med skinnsidan upp och täck med plast. Grava den i kyl 2-3 dygn.
    4. Vid servering, skrapa bort rödbetorna och skär laxen i tunna skivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben